Lunch (12.00 - 15.00 uur)
-
Tosti van Italiaans flatbread met chorizo en Gruyere
10,50Met zongedroogde tomatenpesto, geserveerd met salade (ook vega te bestellen)
-
Focaccia caprese (warm of koud)
11,25Met buffelmozzarella, tomaat, groene pesto, rucola en pijnboompitjes
-
Brood met geitenkaas
11,25(keuze uit wit of bruin boerenbrood) Met hummus, gegrilde groenten en walnoten
-
Brood gegrilde kip
11,50(keuze uit wit of bruin boerenbrood) Met avocado, groene pesto, citroenmayo, pittenmix
-
Focaccia zalmrillette
12,50Met rode ui, kappertjes en mierikswortelmayo
-
Brood carpaccio
12,00(keuze uit wit of bruin boerenbrood) Met truffelmayo, pijnboompitjes, Grana Padano kaas en rucola
-
Italiaans flatbread met biefstuk tagliata
14,50Met ansjoviscreme, gepofte tomaatjes en ingemaakte ui
-
Pinsa (italiaans pizzabrood) falafel of serranoham
vanaf 12,75Keuze uit verschillende toppings
-
Roerei op brioche brood
11.50Met champignons, truffelmayo en rucola
-
Steak tartaar preparé
16,00Met kappertjes, sjalotjes, augurk, eidooier en een broodje
-
Seizoenssoep
8,00Met brood met aioli
-
Carpaccio
17,50Met truffelmayonaise, pijnboompitjes, Grana Padano kaas, rucola en brood met olijfboter
-
Gemengde salade met in knoflook gebakken scampies
17,50Met truffelmayo, pijnboompitjes, Grana Padano kaas en brood met olijfboter
-
Gemengde salade met burrata
16,00Met perzik, druiven, balsamicostroop, walnoten, croutons
-
Salade caprese van buffelmozzarella
15,00Met brood met olijfboter
-
Ravioli van de chef
17,002-maandelijks wisselend
-
Pasta Vongole
16,00Knoflookspaghetti met venusschelpen
-
Kindertosti
5,00Wit boerenbrood met kaas en serranoham Geserveerd met curry
-
Mediterraanse lunchplank (te bestellen vanaf 2 personen)
20,00 P.P.Seizoenssoepje, brood kip dragon-mayo, focaccia caprese, carpaccio, calamaris, olijfjes, truffelaardappelchips. Ook kan er een 3-gangen lunch worden besteld.
Lekker voor bij de borrel (vanaf 12:00 uur)
-
Mix van gemarineerde olijven
4,00 -
Dadels met spek
6,50 -
Meergranenbol
4,50met huisgemaakte kruidenboter uit de oven
-
Brood met 2 dips
5,75 -
Pinsa (italiaans pizzabrood) mediterraans gekruid met tzatziki
5,75 -
Bruschetta
9,753 stuks (tomaat, vlees, vis)
-
Eendenrillette met chutney en crostini (toast)
8,00 -
Zalmrillette met crostini (toast)
9,00 -
Calamaris met aioli
8,75 -
Huisgemaakte arrancini met truffel (2st)
9,00 -
Kroketjes 3 st
6,00(keuze uit chorizo of kaas)
-
Fritas con aglio
6,50Frietjes gekruid in knoflookmelange met basilicum-mayo
-
Pimientos de padron
6,50 -
Scampies in Portugese vissaus
12,25gebakken in knoflook
-
Antipasti koud
30,00Mediterraanse kazen, charcuterie, pepperoni, bruschetta tomaat, boquerones, huisgemaakte falafel, truffelaardappelchips, olijven, brood en dips
-
Antipasti koud klein (voor 2p)
20,00 -
Antipasti warm (te bestellen tot 18.00 uur)
34,00Buikspek, gefrituurde sardientjes, dadels met spek, huisgemaakte falafel, truffelarrancini, pimientos, olijven, brood en dips
-
Oesters (per stuk) met frambozen-vinaigrette of serranoschuim
vanaf 3,50(indien voorradig)
Bij OLIJF serveren we onze gerechten volgens het shared-dining concept: samen delen en genieten van kleine gerechtjes. Wij adviseren per ronde 1 à 2 gerechtjes te bestellen per persoon. Bij drukte kan het zijn dat de bestelde gerechtjes in meerdere rondes op tafel komen.
Is het lastig kiezen tussen al dat lekkers? Dat snappen we en daarom hebben we 2 menu’s samengesteld, waarbij jullie kunnen genieten van een proeverij door de kaart. De menu’s zijn ook vegetarisch te bestellen.
Bij groepen vanaf 8 personen is het alleen mogelijk om een menu te bestellen.
Per tafel dient 1 menu te worden gekozen.
Menu’s (te bestellen vanaf 2p)
-
OLIJF MENU
38,001. Antipasti met mediterraanse kaas, charcuterie, feta saganaki, carpaccio, pimientos de padron, dadels met spek, brood met dips
2. Ossenhaaspuntjes in paprika’s, scampies in Portugese vissaus, pasta aglio, gegrilde groente met feta en balsamico
3. Dessert -
VERRASSINGSMENU
40,00Maandelijks wisselend verrassingsmenu van de chef dat in 4 gangen aan jullie geserveerd wordt (inclusief dessert).
Vlees (vanaf 16.00 uur)
-
Steak tartaar preparé
14,00Geserveerd met gefrituurde kappertjes, augurk, sjalotje, truffelmayo, eidooier en brood
-
Rundercarpaccio à la minute gesneden
11,25Met Grana Padano kaas, truffelmayonaise en pijnboompitjes
-
Chorizokroketjes (3stuks)
6,00Met smoked-paprika dip
-
Biefstuk Tagliata
13,00Van de plancha, geserveerd met rucola, zeezout en Grana Padano kaas
-
Lamsrumpsteak
13,75Van de plancha, met sjalottensaus
-
Buikspek
8,50Gelakt met honing, tijm en soja
-
Mediterraans gemarineerde spies van kippendij (2st)
9,00Van de plancha, met Ras-el-hanout dip
-
Bomba de la Barceloneta
5,50Aardappelkroket gevuld met gehakt, geserveerd met aioli en salsa brava
-
Chorizoworstjes (2 stuks)
8,00Van de plancha, met honing, feta en granaatappel
-
Ossenhaaspuntjes in paprikasaus
13,50–
Vis (vanaf 16.00 uur)
-
Calamaris
8,75Gefrituurd, geserveerd met aioli
-
Zalmrillette met crostini (toast)
9,00 -
Tartar de pescado
DagprijsWisselende vistartaar
-
Scampies in Portugese vissaus
12,25Gebakken in knoflook
-
Rode mul van de plancha met gremolata
9,50Kruidensausje van citroen, peterselie en knoflook
-
Vongole
9,50Met knoflook en mediterraanse kruiden
-
King Prawns (2st)
12,75Uit de oven met kruidenboter
-
Kabelljauw met citroen beurre-blanc
12,50Uit de oven met een botersausje
-
Pulpo a la plancha (gegrilde octopus)
17,50Met tomaten-roomsaus en frisse knolselderijpuree
-
Oesters (per stuk) met frambozen vinaigrette
3,50indien voorradig
-
Oesters (per stuk) met serranoschuim
4,00(indien voorradig)
Vega (vanaf 16.00 uur)
-
Buffelmozzarella
9,00Met geroosterde paprika, pesto, balsamicostroop
-
Feta Saganaki
9,00Gebakken feta in een krokant jasje met honing
-
Seizoensrisotto
8,00(vraag het personeel)
-
Fritas con aglio
6,50Frietjes gekruid in knoflookmelange met basilicum-mayo
-
Kaaskroketjes (3 stuks)
6,00Met kerrie-mayo
-
Pimientos de padrón
6,50Gebakken in olijfolie en geserveerd met zeezout
-
Bloemkooltartaar
8,50Met bieslook-vinaigrette en Gruyerecreme
-
Melanzane fritte
8,00Aubergine met een krokant laagje en honing
-
Champignons in kruidenboter
8,00–
-
Huisgemaakte gnocchi
9,75Met spinazie-munt-mascarponesaus en Grana Padano kaas
-
Patatas Bravas
7,50Geserveerd met pikante tomatensaus en aioli
-
Pasta con aglio
6,00Pasta gebakken in olijfolie, knoflook en peterselie
-
Ravioli van de chef
12,50(vraag het personeel)
Dessert
-
Dessert van de chef
dagprijs(vraag het personeel)
-
Dulce de Leche
7,25Vanille-ijs met amandel-caramel, gesuikerde amandelen en crumble
-
Brownie
6,00Met caramel-zeezout topping en slagroom
-
Amandeltaart
6,00Met vanillesaus en slagroom
-
Cheesecake (wisselt per seizoen)
6,00(vraag het personeel)
Cocktails
-
Aperol Spritz
7,95 -
Limoncello Spritz
7,95 -
Lillet rose spritz
7,95 -
Negroni Sbagliato
7,95 -
White Pornstar 43
11,00 -
Pornstar Martini
10,75 -
Amaretto Sour
9,50 -
Melon sour
9,50 -
Whiskey sour
9,50 -
Moscow Mule
9,25 -
Dark and Stormy
9,25 -
Mojito
10,00 -
Old Fashioned
9,00 -
Paloma
10,00 -
Caipiroska grapefruit
10,00 -
Balon 43
8,00 -
Sgroppino
7,95 -
Espresso martini baileys caramel
11,25 -
Espresso martini
10,00 -
Hemels genot
10,25
Favoriet van OLIJF
-
Caipirioska grapefruit
10,00
Gin-tonic
-
Malfy gin con limone
11,00Met Fevertree Sicilian Lemonade, citroen, jeneverbes en tijm
-
Malfy gin originale
10,00Met Fevertree Rhubarb/Raspberry tonic en rode vruchten
-
Malfy gin con arancia
10,00Met Fevertree mediterranean tonicwater, sinaasappel en roze peper
-
Malfy gin rosa
10,00Met Fevertree mediterranean tonicwater, grapefruit en zeekraal
Alcoholvrije cocktails
-
Aperol Spritz alcoholvrij
7,50 -
Cava alcoholvrij
5,50 -
Pornstar Martini alcoholvrij
9,00 -
Amaretto Sour alcoholvrij
8,00 -
Mojito alcoholvrij
8,50 -
Alcoholvrije Gin
8,50Diverse smaken en garneringen