Lunch (12.00 - 15.00 uur)
-
Tosti van Italiaans flatbread met spinanata romana en roomkaas
10,00Met truffel, honing, geserveerd met salade (ook vega te bestellen)
-
Focaccia caprese (warm of koud)
11,00Met buffelmozzarella, tomaat, groene pesto, rucola en pijnboompitjes
-
Brood met geitenkaas
10,75(keuze uit wit of bruin boerenbrood of broodje) Met hummus, gegrilde groenten en walnoten
-
Brood gegrilde kip
11,00(keuze uit wit of bruin boerenbrood of broodje) Met geroosterde paprika, rode pesto, dragonmayo, pittenmix
-
Brood tonijn
10,75(keuze uit wit of bruin boerenbrood) Met ui, kappertjes en met kaas overbakken (warm)
-
Brood carpaccio
11,50(keuze uit wit of bruin boerenbrood of broodje) Met truffelmayo, pijnboompitjes, Grana Padano kaas en rucola
-
Brood buikspek
11,00(keuze uit wit of bruin boerenbrood of broodje) Met roomkaas, aceton-ui en sla
-
Pinsa (italiaans pizzabrood)
vanaf 10,50Keuze uit verschillende toppings
-
Mediterraanse omelet
10,75(keuze uit wit of bruin boerenbrood) Met geroosterde paprika, tomaat, kappertjes en gruyère
-
Steak tartaar preparé
16,00Met kappertjes, sjalotjes, augurk, eidooier en een broodje
-
Seizoenssoep
8,00Met brood met aioli
-
Carpaccio
17,00Met truffelmayonaise, pijnboompitjes, Grana Padano kaas, rucola en brood met olijfboter
-
Gemengde salade met in knoflook gebakken scampies
17,00Met truffelmayo, pijnboompitjes, Grana Padano kaas en brood met olijfboter
-
Gemengde salade met gegrilde groenten
15,00Met feta, honing, notenmix en brood met aioli
-
Salade caprese van buffelmozzarella
15,00Met brood met olijfboter
-
Ravioli van de chef
15,00Maandelijks wisselend
-
Pasta Pernod frutti di mare
16,00Spaghetti met zeevruchten in Pernod-roomsaus
-
Kindertosti
5,00Wit boerenbrood met kaas en serranoham Geserveerd met curry
-
Mediterraanse lunchplank (te bestellen vanaf 2 personen)
19,50 P.P.Seizoenssoepje, brood kip dragon-mayo, focaccia caprese, carpaccio, calamaris, olijfjes, truffelaardappelchips. Ook kan er een 3-gangen lunch worden besteld.
Lekker voor bij de borrel (vanaf 12:00 uur)
-
Mix van gemarineerde olijven
4,00 -
Dadels met spek
6,50 -
Meergranenbol
4,50met huisgemaakte kruidenboter uit de oven
-
Brood met 2 dips
5,75 -
Pinsa (italiaans pizzabrood) met hummus en olijfolie
5,75 -
Bruschetta
9,753 stuks (tomaat, vlees, vis)
-
Eendenrilette met chutney en toast
8,00 -
Kabeljauwbrandade met toast
8,00 -
Calamaris met aioli
8,50 -
Arrancini tomaat/mozzarella (3st)
6,00(keuze uit chorizo, kaas, garnalen)
-
Kroketjes 3 st
6,00(keuze uit chorizo, kaas, garnalen)
-
Fritas con aglio
6,00Frietjes gekruid in knoflookmelange met basilicum-mayo
-
Pimientos de padron
6,50 -
Scampies in Portugese vissaus
12,00gebakken in knoflook
-
Antipasti koud
28,00Kaas, charcuterie, peperoni, bruschetta tomaat, tortilla, truffelaardappelchips, olijven, brood en dips
-
Antipasti koud klein (voor 2p)
18,00 -
Antipasti warm (te bestellen tot 18.00 uur)
30,00Chorizoworstjes, calamaris, dadels met spek, spinazie-feta-taart, arrancini, pimientos, olijven, brood en dips
-
Oesters (per stuk) met frambozen-vinaigrette of serranoschuim
vanaf 3,50(indien voorradig)
Bij OLIJF serveren we onze gerechten volgens het shared-dining concept: samen delen en genieten van kleine gerechtjes. Wij adviseren per ronde 1 à 2 gerechtjes te bestellen per persoon. Bij drukte kan het zijn dat de bestelde gerechtjes in meerdere rondes op tafel komen.
Is het lastig kiezen tussen al dat lekkers? Dat snappen we en daarom hebben we 2 menu’s samengesteld, waarbij jullie kunnen genieten van een proeverij door de kaart. De menu’s zijn ook vegetarisch te bestellen.
Bij groepen vanaf 8 personen is het alleen mogelijk om een menu te bestellen.
Menu's (te bestellen vanaf 2p)
-
OLIJF MENU
37,501. Antipasti
2. Carpaccio, calamaris, feta
3. Biefstuk tagliatia, scampies in Portugese vissaus, pasta aglio
4. Dessert -
VERRASSINGSMENU
39,00Maandelijks wisselend verrassingsmenu van de chef dat in 4 gangen aan jullie geserveerd wordt (inclusief dessert).
Vlees (vanaf 16.00 uur)
-
Steak tartare preparé
14,00(zolang voorradig) Geserveerd met gefrituurde kappertjes, augurk, sjalotje, eidooier en brood
-
Rundercarpaccio à la minute gesneden
11,00Met Grana Padano kaas, truffelmayonaise en pijnboompitjes
-
Chorizokroketjes (3stuks)
6,00Met smoked-paprika dip
-
Biefstuk Tagliata
12,50Van de plancha, geserveerd met rucola, zeezout en Grana Padano kaas
-
Entrecote
13,50Van de plancha, met Pedro Ximenez-portsaus
-
Buikspek
8,50Gelakt met honing, tijm en soja
-
Mediterraans gemarineerde spies van kippendij (2st)
8,50Van de plancha, met yoghurtdip
-
Albondigas (2st)
10,00Huisgemaakte Spaanse gehaktballen in Mediterraanse tomatensaus met Grano Padano
-
Chorizoworstjes (2 stuks)
8,00Van de plancha, met honing, feta en granaatappel
-
Ibericowang
11,50Langzaam gegaarde wang van het Ibericovarken met truffeljus
Vis (vanaf 16.00 uur)
-
Calamaris
8,50Gefrituurd, geserveerd met aioli
-
Kabeljauwbrandade met toast
8,00 -
–
-
Scampies in Portugese vissaus
12,00Gebakken in knoflook
-
Rode mul van de plancha met gremolata
9,50Kruidensausje van citroen, peterselie en knoflook
-
Pasta Pernod frutti di mare
13,00Spaghetti met zeevruchten in Pernod-roomsaus
-
Mosselen zarzuela
10,00In tomatensaus met Orzo
-
Heilbot in venkel-tomatensaus
12,50Met een kruidenkorstje met olijven
-
Sepia (baby-octopus) van de plancha
9,00Gegrild met knoflook, citroen en peterselie
-
Oesters (per stuk) met frambozen vinaigrette
3,50indien voorradig
-
Oesters (per stuk) met serranoschuim
4,00(indien voorradig)
Vega (vanaf 16.00 uur)
-
Buffelmozzarella
9,00Met Siciliaanse tomaten-aubergine dip en balsamicostroop
-
Feta Saganaki
9,00Gebakken feta in een krokant jasje met honing
-
Seizoensrisotto
7,75(vraag het personeel)
-
Fritas con aglio
6,00Frietjes gekruid in knoflookmelange met basilicum-mayo
-
Kaaskroketjes (3 stuks)
6,00Met kerrie-mayo
-
Pimientos de padrón
6,50Gebakken in olijfolie en geserveerd met zeezout
-
Geroosterde bloemkool
7,50Met gekruide crème fraiche
-
Melanzane alla Parmigiano
9,50Auberginelasagne met tomatensaus en Parmezaanse kaas
-
Champignons in romige portsaus
8,50Met knoflook, honing en tijm
-
Huisgemaakte gnocchi
9,50Met tomatensaus, zwarte knoflook, basilicum en Grana Padano kaas
-
Patatas Bravas
7,00Geserveerd met pikante tomatensaus en aioli
-
Pasta con aglio
6,00Pasta gebakken in olijfolie, knoflook en peterselie
-
Ravioli van de chef
10,50(vraag het personeel)
Dessert
-
Dessert van de chef
dagprijs(vraag het personeel)
-
Dulce de Leche
7,00Vanille-ijs met amandel-caramel, gesuikerde amandelen en crumble
-
Brownie
6,00Met caramel-zeezout topping en slagroom
-
Pistache-amandeltaart
6,00Met friszoet glazuur, honingsiroop en slagroom
-
Cheesecake (wisselt per seizoen)
6,00(vraag het personeel)
Cocktails
-
Aperol Spritz
7,75 -
Limoncello Spritz
7,75 -
Lillet rouge spritz
7,75 -
Negroni Sbagliato
7,75 -
White Pornstar 43
10,50 -
Pornstar Martini
10,50 -
Amaretto Sour
9,00 -
Melon sour
9,00 -
Whiskey sour
9,00 -
Moscow Mule
9,00 -
Dark and Stormy
9,00 -
Mojito
9,50 -
Godfather no.7
9,00 -
Wintersangria
7,50 -
Spanish winter
8,50 -
Balon 43
8,00 -
Sgroppino
7,75 -
Espresso martini baileys caramel
11,00 -
Espresso martini
10,00 -
Hazel’s dream
10,00
Favoriet van OLIJF
-
Caipirioska blueberry
9,00
Gin-tonic
-
Malfy gin con limone
11,00Met Fevertree Sicilian Lemonade, citroen, jeneverbes en tijm
-
Malfy gin originale
10,00Met Fevertree Rhubarb/Raspberry tonic en rode vruchten
-
Malfy gin con arancia
10,00Met Fevertree mediterranean tonmcwater, sinaasappel en roze peper
-
Malfy gin originale
10,00Met Fevertree mediterranean tonicwater, peer en kaneel
Alcoholvrije cocktails
-
San Pellegrino Arranciata rossa
4,50 -
San Pellegrino Limonata
4,50 -
San Pellegrino Gingerbeer
4,50 -
Crodino Tonic
7,00 -
Espresso Martini alcoholvrij
8,00 -
Pornstar Martini alcoholvrij
8,00 -
Amaretto Sour alcoholvrij
8,00 -
Mojito alcoholvrij
8,00 -
Alcoholvrije Gin
8,00Diverse smaken en garneringen